pátek 3. června 2022

Twister Hawaii Pizza, KFC

Twisters Collection

Jako za starých dobrých časů. KFC se rozhodlo, že nás přestane oblažovat pořád tím samým dokola a přinese nějaký opravdový novinky. Byť jde "jen" o variace na Twister, tak díky naší paní spasitelce, Halině (spase nás všechny), za ně. Už jsem se bál, že nás do konce našich nudných životů čekají jen Maestra, Grander Cheesery, Bacon Kingy a podobně. A ono ne! Ó jak je ten svět zase krásný a barevný! Tři nový Twistery, tři nový chutě, tři jistý kavoniho návštěvy v chrámu smažených kuřat, tři super recenze. Recenze první, Twister Hawaii.


Twister Hawaii, někde taky vedený jako Twister Hawaii Pizza. Trochu odvážný označení. Ne, že by na jménu až tak záleželo, ale Pizza Hawaii patří mezi nejvíc nenáviděný jídla. Je to taková Multipla gastroscény. Na druhou stranu v tortille najdete krom smaženýho kuřete ještě sýrovou omáčku, kečup, slaninu a ananas. Takže ona to vlastně je taková Multipla gastroscény. Věrní čtenáři nemohli pochybovat o tom, že si vyberu zrovna tenhle kousek jako první. Jdeme na to.


Po rozbalení papíru mi v hlavně blikla jedna věc. Jak vlastně můžu věřit tomu, co je tam zabalený? Jakože mám jen tak naslepo kousnout? Co kdyby tam bylo schovaný psí lejno? Hmm. No naštěstí tam bylo opravdu kuře.


Mimochodem velikost Twisteru se prý nemění, ale tortilla mi přišla dost malá od pohledu. Buď jsem prostě dlouho neměl Twister a Pockety mě svedly na temnou stranu síly nebo jsem vyrostl já. Což jsem vyrostl. Ale trošku chápu lidi, kteří si začínají stěžovat na velikost porcí. Twister opravdu není žádnej macek. Pokud jste zvyklí na kebab ze stánku, Twister vám nepochybně přijde jako hodně chudej příbuznej. Řekněme, že tortilla je tak střední velikosti. Při nejlepším.


Naštěstí je ale na fast foodový poměry celkem nabušená. V podstatě všechny kousnutí obsahovaly pikantní obalovaný kuřecí maso. Nejspíš krásný prsní masíčko. Akurátně pikantní, nevysušený a prostě KFC klasika. Klasika na smaženou jedničku. Konkurence po nás může házet plakátama s kuřetem a Forejtem jak chce, ale kuře prostě neumí. Čerstvýmu kuřátku z friťáku se mražák nikdy nevyrovná.


A tohle kuře taky hraje chuťovej prim v celým sendviči. A to je za mě trochu škoda. Ananas tam cítit jde. Je to takovej ten plechovkovej, ale chuťově slabší ananas. Nemá prostě dostatečný koule na to, aby si poradil s pikantním kuřetem. Občas ho ucítíte, ale tím to skončí. Víc se prosadí třeba i chuť kečupu. A to mi zrovna moc nesedlo. Kečup s KFC kuřetem je fádní, nudná, až tak nějak vnitřně urážlivá kombinace. 


Zajímavější už byla kombinace sýrové omáčky s kuřetem. To byl zase takovej ten správnej junk food pocit. Šíleně nezdravá omáčka už od pohledu se smaženým kuřetem si rozuměla. No a do toho slanina. Ruku na srdce, jak KFC umí kuře, tak slanina mu moc nejde. Poslední dobou je to spíš taková ta tahací, ne moc opečená a chuťově slabší slanina. Samozřejmě když už ji člověk postřehl na jazyku, tak se za ni nezlobil. Na slaninu se nejde zlobit. Slanina je naše gusto, bez ní na světě by bylo pusto.


Jaká je teda celková chuť? Zvláštní mišmaš všehochutí. Kuře ucítíte furt a nejvíc. Do toho občas slabej ananas. Občas kečup, kterej tam ale moc nepasuje. Občas sýrová omáčka. Asi sem neměl kousnutí, ve kterým by bylo všechno zároveň. Za to může určitě i menší množství omáček, který jsem dostal. Kdyby to z toho kypalo, asi bych byl nadšenej víc. Ale takhle to prostě bylo jen kuře s občas ananasem a občas omáčkou. Slabší kousek, na kterej budu vzpomínat sice v dobrým, ale ne moc dlouho.

Cena je 149 v menu. Samostatně si ho nekupujte, to by jste se ani nenajedli. Peněz je to dost, ale při dnešním turbulentním zdražování na tuhle cenu budeme za pár měsíců i rádi vzpomínat. Takže za mě dobrý. Pokud máte rádi ujetý kombinace a pikantní smažený kuře, tak Twister Hawaii Pizza určitě stojí za vyzkoušení. K samotné Pizze Hawaii má daleko, ale pokud dostanete pořádnou nálož omáček, tak to bude určitě ta správná prasárna. A pokud máte spíš radši tradiční chutě a ještě neležíte pod stolem, tak se držte svoji oblíbené položky v menu. Já Twister Hawaii Pizza rád ochutnal, ale vracet se k němu nebudu a už se těším na další příchutě!

6 komentářů:

  1. KFC taky bere mražený kuřecí 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od kdy? Ještě nedávno jim tam 3x týdně vozil chlazený kuře Babiš...

      Vymazat
    2. Obytňákem.

      Vymazat
    3. Tak pravda, že když je Úterní kyblík, tak je tam fronta důchodců pomalu až ven. Takže "ne"kampaň by mu tam asi šla dobře... :)

      Vymazat
  2. Pizzu Hawaii mají na Hawaii v každé pizzerii a s čerstvým ananasem to není vůbec špatný, je kyselejší a dávám si to občas v kombinaci s double pepperoni místo jalapeňo na vyvážení chuti slaného salámu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pizzu Hawaii na Hawaii bych moc moc moc moc rád ochutnal. Že bych si založil Kickstarter? :)

      Vymazat