Stars of America
I pravil: "pokud se objeví něco opravdu super, co si recenzi zaslouží, čas si určitě udělám" a tak taky udělal. Nebo spíš právě dělá. McDonald's přiletěl s novou akcí Stars of America. Podobný akcičky jsou skoro každý rok a většinou sebou přináší celkem slušný burgery. Viz třeba Steakhouse Classic. No a letos máme novinky dvě. I když jedna z těch novinek je tak trochu předělaná stařina. On totiž New York Classic nápadně připomíná Double Beef Kick z roku 2012. Pamětníka jako mě jen tak někdo neoblafne! Tím pádem jel New York Classic na vedlejší kolej a na kolej hlavní byl vpuštěn Roadhouse Classic. Co já na něj?
Podle obrázku v burgeru najdete dva plátky hovězího, tři plátky prasečího, dva plátky kravskýho s červenou cibulí, salátem, smaženou cibulkou a pepřovou omáčkou. To všechno v... pro změnu... housce. Hned na rovinu přiznám barvu. Barvu hnědožlutou a sice barvu smažené cibulky jsem v sendviči nejen nepocítil, ale ani nezahlídil. Takže mi ji tam nejspíš zapomněli dát. Nebo ji tam bylo doslova stopový množství a v hromadě čerstvýho salátu se ztratila. To je taky pravděpodobná varianta, protože, jak už bylo řečeno, salátu a zeleniny obecně tam bylo opravdu velký množství a burger působil neobyčejně svěže.
Ale není to zelenina, co dělá burger. Pokud teda nejste hipík žeroucí biozelí, jezdící na starým a renovovaným Favoritu a kupující si předražený kafe, zatímco potřetí studujete filozofickou fakultu. Je to maso, co dělá burger! No a v případě McDonald's i omáčky. Ale zpátky k masu. Nemůžu si pomoct, ale takovýhle maso jsem u McDonald's ještě neviděl. Jedná se o super tenký, ale velký plátky masa. Asi jako kdybyste vzali maso z McRoyal a házeli s ním naplocho o stěnu tak dlouho, dokud by nezdvojnásobilo průměr. A na to nalepily ještě jedno pomocí sýra. Celková váha masa bude podobná (možná a chlup z nosu menší), jako je váha u Big Tastyho. Jen máte uprostřed sýr. Celkem fajn nápad. Ale jedno tlustý maso v Tastym mi pořád přijde o něco lepší. Co se chuti týče, tam je to standard McDonald's. Chuť mrtvé kravičky s trochou soli a pepře. K tomu samozřejmě velká dávka chutí sýra, protože sýr máte nejen uprostřed, ale i naspod. Maso dokonce působilo i nečekaně šťavnatě.
Už jste doslintali? Ano, je to tak. Tří plátky krásně vypečené slaniny! Mňam. Netřeba dále komentovat. Touhle slaninou prostě přemluvíte k jedení masa i hipíka jedoucího na svým rádobystarým renovovaným Favoritu s drahým kafem v ruce vezoucím biozelí na přednášku filozofické fakulty. A pokud ne, jeho minus a naše plus. Slanina je prostě boží a tahle byla obzvláště vypečená. Však foto mluví za vše. Teď si utřete brady a jdeme dál.
Dál můžeme vidět spoustu, spoustu zeleniny. Zelenina sice není můj nejlepší přítel, ale začínám se s ní celkem kamarádit a salát s červenou cibulkou je fajn kamarád. Salátu bylo požehnaně a dokonce se chuťově prosadil. Samozřejmě mnohem víc se chuťově prosadila červená cibule a po dojedení sendviče jsem byl rád, že jsem si ho tentokrát dal až po práci. Cibule ze mě musela táhnout na celý velekolo. Omáčky tam bylo celkem dost. Byla však tak nějak jen na dvou třetinách sendviče. Což až tak nevadí. Omáčku bych rozebral trochu víc. Jedná se o novinku a sice pepřovou majonézu. Jak ji popsat. Je opravdu krásně hustá, lehce nakyslá a opravdu líbezně "tuková". Váš mozek si ji zamiluje. A co se pepře týče, ten je tam fajn. Sem tam vás píchne pikantní pepř a sem tam vás píchne i dvakrát za sebou. Pepřová majonéza je, ale jen lehce. Tak, aby si nikdo nemohl stěžovat. Pro úplně malý děti sice není, ale jinak asi nikoho neurazí. Za mě palec nahoru. I když pepřovou omáčku mají líp zvládnutou u kuřecí konkurence. Tam má opravdu grády (jak by člověk od pepře očekával). Houska plní svoji funkci dokonale. Jedna z těch nejpovedenějších.
Celkovou chuť sendviče si můžete odvodit sami z předchozích řádků. Sendvič je nádherně vyladěnej a ucítíte to, co zrovna budete chtít cítit (až na smaženou cibulku). Sem tam maso se sýrem, sem tam salát s majonézou, sem tam červenou cibuli a sem tam vás píchne pepř a vyladí zrovna tu chuť, která se vám válí v puse. Do toho pár kousnutí božské slaniny. Takže sendvič je fajn a určitě stojí za ochutnání. Ale jestli si ho dám znova? Asi ne. Roadhouse Classic je sice hodně vyladěná kombinace masa a zeleniny s dobrou omáčkou a boží slaninou, ale chybí mu duše. Duše, jakou má Big Mac nebo Big Tasty Bacon. Nebo již zesnulý McCountry. Prostě jsem si pochutnal, ale můj mozek potřebuje dobrodružství a to Roadhouse Classic nenabízí. Nabízí jen perfektně řemeslně zpracovaný zážitek u stolu. Cena 100,- samostatně a 140,- v McMenu. Velikost sendviče ceně odpovídá. Určitě se najíte, jedlíci nechť si menu pořídí.
K menu nebo jen tak na chuť si můžete přihodit tyhle tři krasavce. Jsou to Sýrová kolečka se slaninou. Jejich chuť si lze představit hodně snadno a nejspíš ji i znáte. Je to jako kdybyste si koupili šunkovou veselou krávu, hodily ji do trojobalu a usmažili. Jen je to o chlup méně slaný, což je rozhodně plus. Celkově hodnotím kladně. Za 29,- k menu dostanete celkem zajímavou věc na košt. Ale, stejně jako u Roadhouse Classic, jednou a dost. Až tak mě nezaujaly.
Zdraví pracovník z McD. Restovaná cibulka v burgeru opravdu je, ale dává se jí fakt málo (jestli se nepletu - 3 gramy).
OdpovědětVymazatJinak k váze mas:
jedno maso na CB/BM má hmotnost 1/10 libry
jedno maso na Roadhouse/NewYorka/GrandBeefa/... má hmotnost 1/7 libry
jedno maso na Royala má hmotnost 1/4 libry
a maso na tastyho má hmotnost 1/3 libry
Takže asi tak.
Tak to jsem to s tou vahou skoro trefil. :-) Diky za info ohledne cibulky.
VymazatKonkurence už po zrušení Brazer řady pepřovou omáčku nemá. Doporučuji zajít na Grill.
OdpovědětVymazatTak to je skoda. Jaka omacka je v Grill rade? Me tam osobne laka akorat Classic. Nefandim salatovym okurkam.
VymazatV Grillu classic je majonéza. K novýmu masu sedí lépe, než pepřová majonéza.
VymazatBig Mac ze ma dusi? Ja teda oblibu tohohle proflakleho suchace plnyho salatu a omacky tisici ostrovu nikdy nepochopil. To uz radsi obycejnyho cheese :)
OdpovědětVymazatAle ma. Sice je to tezce ohranej duchodce, ale jednou za rok si ho dam a porad ma neco do sebe. Ta navykova kyselkava chut... :-)
VymazatNaprostý souhlas. Burger mi taky moc chutnal (a ta slanina!), ale dojedl jsem ho... a hrozně rychle jsem zapomněl, jak vlastně chutnal. Ničím konkrétním nezaujal.
OdpovědětVymazatVčera jsem byl po delší době v Mc a ochutnal oba burgery a obě sides (sýr, kuře) a byl jsem zklamanej. Když už to má bejt něco jako vlajková loď nabídky, tak bych čekal lepší ingredience. Doufal jsem v alespoň ucházející maso a pravej čedar. To samotný by udělalo dobrej burger. Místo toho jsem dostal dvě maličká masa a "sýr" co dávaj do čízů za dvě pětky. Směšný. Ty tři kousky sýra byly nechutný. Moc jsem si přál, aby alespoň stripsy byly autentický, ale bohužel. Byly z mletého masa, ale ironicky to byl highlight celé nabídky. Tak bídné to bylo. Ani trocha neumělé chutě. Za 140 za menu + 29 za sides. Doporučuji zajít kamkoliv jinam. Za stejnou cenu dostanete jídlo.
OdpovědětVymazatVčera jsem ochutnal Roadhouse a docela jsem si pochutnal.Pepřová majonéza je fajn(měl jsem ji všude)hold McD na Proseku ví jak dávkovat kluznou složku, ale jak již tady někdo napsal za hodinu jsem pomalu nevěděl,jak pomalu chutná.Jinak jak psal Kavoni slaniny je tam hodně a to je jedině dobře.
OdpovědětVymazatTak jsem také poprvé ochutnal a více méně souhlasím jak s recenzí tak s některýma komentářema tady. Jedl jsem ho včera a teďka si už prostě tu chuť ani nevybavím, jako není špatný - to rozhodně ne, ale je takový "lehce zapomenutelný". Možná bych byl radši za výraznější chuť pepřové majonézy. Když budu mít hlad a půjdu kolem MCdonaldu tak si ho možná dám, ale že bych pro něj jezdil přes půl města(jako třeba pro Texas Grander), to ne.
OdpovědětVymazat