pondělí 11. května 2015

Delish Bacon Burger s Cheddarem, Delish, Plzeň

Raz za čas mi sem do boku blogu někdo doporučí nějakej podnik. A raz za čas se náhodou objevím ve městě, ve kterým se daný podnik nachází. Tentokráte návštěvu mojí veličkosti schytala Plzeň a její Delish byla jasná volba. Hype po internetu byl opravdu velikej a očekávání zrovna tak. Zaslouženě?


Delish Bacon Burger mi doporučili nejlepší čtenáři nejlepšího blogu na světě. A já nebyl proti. Burger s uzenou majonézou a slaninou? Inu, proč ne. Opravdu mě nenapadá jedinej důvod, proč zrovna tohle nezkusit. Burger se skládá z housky, zauzené Delish majonézy, salátu, rajčete, masa, cheddaru, slaniny a červené cibulky. Bylo tam všechno a co možná někoho překvapí, nejsou k němu defaultně hranolky. Musíte si je v případě zájmu přiobjednat. Taky stojí za zmínku, že pokud neřeknete jinak, dostanete burger medium. A za zmínky dvě stojí informace, že burger opravdu dostanete medium!


Tím jsem se pomalu ale jistě dostal k samotné recenzi. A slíbeny byly zmínky dvě o mase na medium, tak ještě jednou. Maso dostanete opravdu medium! Borci z Delish ví jak udělat maso na burger. Takhle šťavnatý maso s parádní chutí masa a... a prostě takhle šťavnatý... Takhle dobrý maso jsem v burgeru ještě nikdy neměl a proto ani slovy nemůžu vyjádřit, jak to maso bylo super. Prostě bylo super a chutnalo přesně tak, jak by mělo. Co na něm zlepšit? Nic. Nic mě nenapadá. Tak bylo dokonalý. Klobouk i se skalpem dolů. Ale co zbytek? V tomhle burgeru jednoznačně hraje prim hovězí maso, ale ani zbytek není k zahození. Tak třeba uzená slanina. Slanina vyuzená k dokonalosti. Opečená mohla být možná o malilinko víc, ale byla výtečná a zaslouží si svoji vlastní část v názvu sendviče. Sendviči dodávala další masovo-zauzenou chuť. Zauzenou chuť sendviči taky dodávala omáčka. Mám moc rád omáčky a tahle mě nadchnula. Samostatně se jednalo o výtečnou omáčku, kterou najdete málokde. V samotným sendviči se ale bohužel trochu ztrácela a nedostala tolik prostoru, kolik by si zasloužila. Taky byla trochu řidší. Zvlášť pak v kombinaci se šťávou z masa. Ale svoji úlohu plnila. Dodala sendviči další zauzenou chuť a zvýšila kluznost, která i díky omáčce dosahovala astronomických výšin. Výšin vyšších než výška klobouku Dana Nekonečného.


Co sem ještě nepopisoval? Tak třeba cheddar. Cheddar v sendviči byl kvalitní cheddar. Žádný tavený polotovar z Kauflandu, ale poctivej plátek cheddaru. Bohužel ho tam nebylo až tolik, aby se nějak moc prosadil proti ostatním surovinám. Zacítit byl jen sem tam, ale když byl, byl to další level extáze v puse, ve které vám tak jako tak už probíhalo zrození novýho chuťovýho Vesmíru. Rajče bylo fajn, cítit bylo a bylo opravdu fajn. Dokonce chutnalo jako rajče. Červené cibule jsem si popravně ani nevšiml. Nejspíš to bylo množstvím. Salátu jsem si všiml. Bohužel. Proč bohužel? Salát se během jedení sendviče mastil a mastil a ke konci z něho byla jen mastná teplá placka pod masem, která nevypadala a nechutnala zrovna lákavě. Poslední a první zároveň je houska. Houska je domácí. Domácí a vynikající. Pevná, chuťově dobrá a ani nepřemýšlí o tom, že by se rozpadla. Opravdu drží od začátku až do konce a to můžete sendvič v rukách různě mačkat, točit a i vrh na stěnu by určitě vydržela. Znova, klobouk dolů. Tuplem pak při uvážení toho množství šťávy z masa, který musí nasát. Tam vzniká pak její jediný malinký minus a to je to, že ke konci je šťávou už opravdu přesáklá a působí lehce slizce. Ale chuť a ostatní vlastnosti si pořád drží jak Briti Falklandy.

Po zakousnutí do tohodle krasavce na vás vybafne šťavnatá masová chuť masa s uzenou chutí slaniny, podporované uzenou majonézou a sem tam zeleninou. Sem tam se ozve sýr. Do toho i houska. Ale maso, maso vás bude provázet celým sendvičem a vzhledem ke geniálnosti placky z tohodle sendviče budete v sedmým nebi. V osmým, devátým, pak přestanete počítat nebe a začnete počítat atmosféry, pak se vám začnou klepat kolena, bělmo vám naplní čirá lidská masová žravost a než se nadějete, bude sendvič pryč. A budete chtít další. Budete ochotni obětovat ďáblu vlastní domácí mazlíčky, abyste mohli ochutnat znova tohle mistrovské dílo. Zkráceně. Delish Bacon Burger s Cheddarem byl ten nejlepší burger, kterej jsem do teďka měl. Opravdu si užiju hledání lepšího, protože bude trvat dlouho a budu během něho muset ochutnat opravdu kopec burgerů, abych našel nějakej, kterej se bude byť jen rovnat tomuhle... A cena? 135,- za menší (normální) verzi. Cena to je více než příznivá. Pokud to s burgerama myslíte vážně, zajděte si do Delishe. Velikej hype si Delish opravdu zaslouží.

PS: Ochutnány taky BBQ křidýlka. BBQ marináda byla boží, ale samotný křidýlka byly spíš průměr. Málo masa a trochu sušší. Ochutnány taky cibulový kroužky, těm není co vytknout. A Dr. Pepper v plechu taky určitě potěší. Točená Plzeň v Plzni asi nepřekvapí. Každopádně k sendviči asi nejlepší volba.

4 komentáře:

  1. S tim salátem je to těžký. Schválně se dává pod maso právě kvůli tomu, aby z housky nezvnikla blemcavá kaše. Takže je logický, že je trochu mastnější. Schválně si zkus dát ten samej burger bez salátu a porovnej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak by to chtělo víc než jeden tenoulinký plátek salátu. Být ho tam víc, tak je mastnej jen vrch a zbytek krásně křupavej. Samozřejmě to bylo jen hnidopišství. Nějakou tu chybu recenzent musí vždycky najít. Pořád to byl nejlepší burger, kterej jsem kdy měl. Včera jsem měl další příšernej kousek v Ostravě s karbanátkem půl na půl a kupovanou houskou. Brrr. Zlatá Plzeň a Delish!

      Vymazat
  2. Zkus někdy zajet do Prahy a vyzkoušej Tavern, Dirty Dog Bar nebo Dish. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jestli budeš zase někdy v Plzni a budeš chtít ochutnat dobrej burger od jiný restauračky, tak doporučuju Restauraci Slavia (kde k tomu máš v ceně i famózní hranole). :)

    OdpovědětVymazat