Suroviny:
vepřový kotlety (podle počtu porcí)
lžíce másla
sůl
trochu hladké mouky
středně velká cibule
větší lžička hořčice
1 dl bílého vína
hovězí vývar
Pokud máte kotlety s kostí, tak je vykostěte. Všechen tuk odřežte a dejte si ho bokem. Kotlety naklepejte, po krajích nakrojte, pořádně osolte a obalte v hladké mouce. Na dobré tlusté pánvi rozpalte trochu sádla, přihoďte tuk z kotlet a nechte pořádně vyškvařit. Pak přidejte lžíci másla a opečte kotlety z obou stran. Kotlety dejte bokem a do pánve hoďte jednu najemno nakrájenou cibuli. Až zpění, vraťte do pánve kotlety, trochu podlijte vývarem, přiklopte a duste, dokud maso nebude měkký. Maso jednou obraťte. Sem tam trochu zase podlijte vývarem. Decku bílýho vína rozmíchejte s větší lžičkou plnotučné hořčice. Nalijte do pánve, zamíchejte a vařte odkrytý dalších deset minut. Většina tekutiny se vám odpaří a zbude vám pořádně silná a zajímavá omáčka. Podávejte s hranolkama. (v knížce doporučují jemné noky nebo suchou rýži)
Žádné komentáře:
Okomentovat