pátek 21. října 2011

Sekaný máslový řízek

Pokud jste někdy navštívili nějakou školní kuchyň, menzu, podnikovou vývařovnu nebo obyčejnej bufet ve městě, tak jste se museli setkat se sekaným máslovým řízkem. Pokud vám chutnalo, tak je tenhle recept přesně pro vás! Pokud vám nechutnalo, tak si buďte jisti, že tohle bude, protože k jídelně to má daleko. A proto je tenhle recept přesně pro vás!

Suroviny (pro 1 velkou porci):
17dkg mletýho masa
půlka rohlíku
trocha mlíka
hladká mouka
máslo (máslo, ne rama)
vajíčko
citronová kůra
sůl, pepř


Mletý maso si hoďte do mísy. Půlku rohlíku nakrájejte na kostičky a rozmočte v mlíku. Výsledek hoďte do mísy s masem. Hmotu osolte, opepřete a přidejte trochu nastrouhané citronové kůry. Zamíchejte. Do hrníčku rozklepněte vajíčko, rozkvedlejte a trochu (!) přilijte do mísy s masem. Maso znovu pořádně promíchejte, dokud hmota nebude držet pohromadě. Na pánvičce si rozehřejte větší porci másla. Z masa vytvarujte pořádnýho macka a jednou stranou namočte do hladké mouky. Tou namoučenou stranou dejte do rozehřátýho másla a pomalu smažte. Potom osmažte i z druhé strany. Až to vyndáte a šoupnete na talíř, tak másílko z pánvičky můžete použít jako sosík třeba na brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat