sobota 27. března 2021

Obatzda

TATABAZAR

Sehr geehrte Damen und Herren, Heute werden wir Obatzda essen. Aneb nahoře na blogu se píše, že to tu bude i o smyslu života. A když jsem tuhle seděl v kuchyni, a chlastal, tak mě napadla hluboká myšlenka. Proč si myslíme, že ženský patří do kuchyně? Určitě znáte takový ty vtipný obrázky "Back to the kitchen". Přitom proč by zrovna ženská měla mít pro sebe ten nejlepší pokoj? Považte. Děcka vřískají v obýváku, děcka vřískají v dětských pokojích, děcka vřískají v ložnici a všude u nich vřískají ženský. Nebo ještě hůř jsou ticho a hází blbý výrazy, jakože se máte zapojit do výchovy. A v kuchyni klid. V kuchyni je lednička s pivama, lednička s jídlem, skříňka plná jiných pochutin, slaných i sladkých, určitě se tam najde i nějaká ta láhev něčeho tvrdšího a vůbec je tam to nejlepší z celýho bytu. Plus v dnešní době internetů si tam můžete pustit třeba i televizi v mobilu. Teď jen musíte mít štěstí a mít v kuchyni dveře a židli. Čímž se dostáváme k jádru oné hluboké myšlenky. Kuchyňský kouty jsou spiknutí! 2+kk, 3+kk a podobně je výmysl a spiknutí ženských, aby jsme se neměli kde schovat a v klidu chlastat! Je to tak. Tak dlouho jsme je do kuchyně posílali, že se nám snaží sebrat i tu poslední možnost úniku. Nedejte svoji kuchyň a braňte se blbým rekonstrukcím! Tuplem teď, když člověk nemůže na pivo do hospody.

Naštěstí nás, samostatných kuchyňo-vlastníků, je ještě dost. Takže pokud zrovna sedíte v kuchyni, chlastáte a čtete tenhle článek, je třeba vykázat nějakou činnost, abyste odvrátili pozornost ženy a nechala vás v klidu ve vaší kuchyni. Jednou z těchto činností by mohla být super pomazánka k pivu. Příprava je jednoduchá, takže zbyde dost času na volnočasový kuchyňský aktivity a dost smrdí, takže je větší šance, že zbyde víc pro vás. Co víc chtít... Recept jsem sprostě obšlehnul tady z videa. Ale někdo to radši v psané formě, tak jdeme na to.


Suroviny:

2 menší sýry Brie (nebo Camemberty)
1 Romadur
1/2 Lučiny
50g másla
1/2 cibule
jarní cibulka
pažitka
sladká mletá paprika
pálivá mletá paprika
mletý kmín
sůl, pepř
trocha piva

Od sýrů odkrojte okraj. Z Brie tu plíseň a z Romaduru ten tvrdej smrdutej okraj. Okraje si někde schovte na později. Měkkou část sýrů rozkrojte na kostičky a hoďte do misky. Přidejte půlku Lučiny, kousek másla a půlku cibule nakrájené najemno. Přidejte trochu mletýho kmínu, pepře, mletých paprik a lehce osolte. Vlijte trochu piva (tak půl deci) a hňáhňajte jak o život. Jamile bude pomazánka umíchaná, ochutnejte a kdyžtak dochuťte, nařeďte a podobně.


U míchání se nezapomeňte oblažovat chlazeným pivem. Já zvolil Zubr Gradus 12° a teda nic moc. Na rozdíl od naprosto dokonalýho Zubra 11° Grand mi jejich 12° Gradus vůbec nesedla. Taková hodně hořká, v pozadí ale prázdná a na konec lehce lepivá dvanáctka. Cukr ve složení mně měl varovat. Poučení? Nekupovat rovnou celou basu piv, pokud to pivo nemáte odzkoušený. Každopádně do pomazánky tohle pivo sedlo hezky.


Jakmile zasmradíte celou kuchyni a pomazánka je hotová, je třeba ji ozdobit nakrájenou jarní cibulkou a pažitkou. Zavolejte ženu, ať si nabídce. Při jejím odchodu za ní zavřete dveře a vychutnávejte svoje dílo. S pečivem a pivem chutná nejlíp. 

PS: Druhej den můžete zapíct rohlíky se zbylýma okrajema, čímž zase vykážete činnost a třeba se ženě začne zamlouvat váš častý pobyt v kuchyni. Čímž máte napůl vyhráno a stačí jen pomalu, ale jistě obsazovat ledničku pivama...

2 komentáře:

  1. tvuj blog me proste bavi a tento clanek me naprosto pobavil a i recept zkusim. Iva jo a jen tak dal a bude i tatabazar na knizku super

    OdpovědětVymazat