Po dlouhé odmlce (ne, ještě sem neumřel na obezitu) sem zase zpátky a snad mi to chvilku i vydrží. :) Pokud sledujete novinky na mým blogu, tak víte, že v Ostravě otevřeli novou pobočku KFC a sice v největším ostravským nákupním parku (aspoň do jara, než se otevře Nová Karolína) Avion. Mrkneme se na ni trošku blíž, plus se budu snažit napsat něco o kuřeti Kentucky a nových hranolkách.
Pobočka se nachází hned u hlavního vstupu do Avionu. To je ten, ke kterýmu se jde z tramvaje. Na pláncích Avionu ještě nedávno nebyl, ale do Vánoc ho tam snad přidaj. Restaurace otevřela 1.12. a to bych to nebyl já, abych si tam hned ten den neskočil na něco mastnýho na zub. Dal sem si tam B-Smart XL s longerem, ale o tom až později. Prvně si pořádně rozeberem novou pobočku KFC.
Hned na první pohled člověka zarazí velikost restaurace. Spíš její maličkost. Je prťavá. Míst je tam dost, ale zase sou hodně nalepený na sobě. Takovej nějakej pokus o kompromis mezi počtem sedaček a volnýho prostoru. Pokud si ale zrovna nesednete doprostřed restaurace, kde je to nejtísnivější, tak vás to trápit nemusí. Horší už je absence záchodů. Tomu sem prve nechtěl vůbec uvěřit, ale je to tak. Prostě tam nejsou hajzlíky. A nejbližší sou nějakých 200 metrů kolem asi 6ti obchodů. Nu co už. To je daň za to, že není v "restauračním prostoru" Avionu, kde je plno a asi nikdo se nevzdá svojí frančízi. Přežít se to dá. Přece jen je to fast food, tak si na hajzlík zajdete před nebo po jídle. Umyvadlo na umývání ruk tam je a to je pro restauraci podávající zásadně kuřátka důležitější. Jinak není co vytknout. Obsluha a jídlo vynikající, jak už u KFC bývá zvykem.
A jak dopadlo kuře Kentucky a nový hranolky? Začnu tím kuřátkem. Kentucky je to kuře, který má v sobě 11 unikátních bylin (prý) a kterým se KFC proslavilo po celým světě. Proč? To je mi záhadou... Jako není to špatný, ale že by mi z toho spadla huba, to asi ne. Taková speciální omáčka do Big Macu, u té už její oblibu chápu, ale těch 11 bylin mi nepřijde nic extra. Nejsem expert botanik (první můj herbář skončil kopou plesnivých papírů), ale mám takovej dojem, že při 11ti bylinách je máte problém v puse (nebo kdekoliv jinde) vůbec rozeznat. Vemte doma mouku, zalijte mlíkem, přisypte spoustu bylin, osolte a máte hotovo... No dost keců. Prostě obyčejný kuře v těstíčku. Do KFC sem dycky chodil na pikantní kuřátko a teď mám aspoň potvrzeno, proč. :) Tím Kentucky samozřejmě nechci shazovat. Je to moc dobrý. Ale obyčejný až hanba!
K tomu sem dostal nový hranolky. Většina lidí si je pochvaluje. Teď se dělají dokonce i z brambor, jak je vidět na fotce. Dřív se dělaly z nějaké bramborové hmoty či co a než si je člověk donesl ke stolečku, tak se v ruce houpaly. Co se mě týká, tak se mi určitě zdají lepší než ty starý. Nejen že už vypadají jako hranolky, ale dokonce tak i chutnají. Na McDonald's pořád nemají, ale sou mu už celkem blízko. Takže co se týká chuti, tak spokojenost. A co se týká množství, tak facka do obličeje. Tuhle nedávno machrovali, že zvyšovali porce k menu a v tom B-Smartu XL měly být velký hranolky. Ta porce, co sem dostal ale odpovídala maximálně střední porci u McDonald's. Takže co se týká množství, pořád stejná bída, co se týká chuti, zlepšení o 70%. Může být.
Zkus ostravskou restauraci PULS v ČEZ aréně... za 80 kaček mají menu a v ceněn je i káva s moučníkem nebo ovoce.
OdpovědětVymazatOsobně KFC ani McDonaldu moc nefandím, raději si zajdu do klasické restaurce. Zkus někdy restauraci Jan Maria do 100Kč se tam najíš a navíc v létě dělají grilování na zahrádce :)
OdpovědětVymazat