úterý 7. července 2020

Krevetový McWrap, McDonald's

McDonald's se s příchodem léta snaží propagovat svoje pipiní sendviče. Pipina sem, pipina tam. Skoro až díky detektivní práci se člověk dozví, že kromě pipin přibyla v nabídce ještě jedna položka. Krevetový McWrap je zpátky! Nevím, jestli ve všech restauracích nebo jen těch super moderních s obrazovkou o velikosti Halininy dortové porce, ale návrat krevet je super zpráva. Má to ale jeden háček. Kam čert nemůže, nasadí inovační tým českýho McDonald's. A tak si místo božskýho krevetovýho McWrapu z let minulých musíte dát nový McWrap. Stojí za to?


Od pohledu je změna jasná. Místo krevet v těstíčku v McWrapu nově najdeme krevety bez obalu, rozříznutý a přejetý parním válcem (druhej vtip o Halině hned na úvod už by byl moc). Tyhlety krevety jsme mohli ochutnat v Kreveta-shi loni. To byla ta asi nejvíc ujetá sezónní akce let minulých a na chvilku se zdálo, že se blýská na lepší časy. No zrovna Kreveta-shi byl ale dost hroznej a nejen díky odporné housce. Studený, gumový, rozpláclý a chuťově slabší krevety taky nepotěšily. No a jaký jsou v novým McWrapu?


Jsou studený, gumový, rozpláclý a chuťově pořád slabší. Pokud ji ochutnáte samostatně, tak krevetu ucítíte. Takovou tu jemnou krevetí rybí chuť. Tu mám rád a krevety si dávám celkem běžně všude, kde je nabízí. Ale z jejich zpracování u McDonald's je mi trochu smutno. Kdyby je nechali v obalu a usmažili, udělali by líp. Tam se sice kreveta musí prát s chutí těsta, ale alespoň si zachová uvnitř i svoji chuť a hlavně je udělaná přesně tak, jak má být. U McWrapu v její nahé formě mi přišla dost přepečená (gumovější) a nedochucená. A hlavně studená. Já bych rád svoje jídlo teplý. Aspoň vlažný. Ne studený.


Krevety byly podél celýho McWrapu, ale stejně to okem byla bída. Zeleniny tam nebylo o moc víc než v Big Macu a kousky cibule, o kterých se zmiňuje web, jsem nezaznamenal vůbec. Tortilla byla prázdná, studená a lepivá. Chutnala jak pytel bílé mouky s trochou dešťově vody. Takže za mě dobrá. Neuškodilo by McWrap po zabalení trochu propíct. Ale to by jim pak mohl propadnout grilem... Snad jediný velký plus tohodle sendviče byla omáčka. Sezamová omáčka je super. Svěží, opravdu hodně sezamová a s parádní konzistencí. Množství více než OK. Bohužel omáčka, jakkoliv boží, tenhle McWrap zachránit nedokázala. Břicho se najedlo, oči plakaly a mozek byl v šoku. Proč má McDonald's pořád tendenci pošlapávat svoje nejlepší počiny? Hanobení a hereze povídám! Příště prosím krevetový McWrap se smaženou klasikou. Děkuju.


Cena 99,- samostatně a 145,- v McMenu se skleničkou. S tou skleničkou to za ten peníz snad i stojí. Pokud máte rádi krevety, stojí tenhle McWrap za vyzkoušení. Třeba vás chytne. Pokud jste ale měli moc rádi tu předchozí verzi, tak z téhle "novinky" vám spíš pukne srdce. Příště radši zkusím tu pipinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat