úterý 23. srpna 2011

Big Tasty Bacon, McDonald's

BIG VARIACE

Na tohle sem se těšil dlouho. Recenze na nekorunovanýho krále všech hamburgerů u McDonald's a jednoho z nejlepších hamburgerů na světě. Recenze na Big Tastyho Bacona je tady!
  

Proč král? Už ste ho ochutnali? Ne? Tak mazejte. Je to opravdová špička. Snad jedinej hamburger by se s ním mohl měřit. A sice Swiss King. Ale toho si, na rozdíl od Tastyho, nemůžeme dopřávat celoročně. Co v něm všechno máme? Obří maso v obří housce, 3 plátky cheddaru, rajčátka, cibulčička, zelíčko, dokřupava opečená slaninka a to hlavní, omáčka Big Tasty. Pro recept na tuhle omáčku bych vlastní botou umlátil vorvaně. Uznávám, že její "kouřová" chuť nemusí sednout každýmu, ale komu jo, ten je ztracenej. A ne jenom tím, že si právě oblíbil nejdražší hamburger od McDonald's (94, 139 menu), ale i tím, že snědením jednoho Tastyho ste si právě vyčerpali doporučenou denní dávku tuku na celej den. Pokud si ho dáte i s menu, tak je to pořádnej hřeb do rakve. Ale to nás, lidi kteři se nebojí pořádně najíst, netrápí. :) Já osobně si po něm ještě dopřeju pár piveček a půl krabičky cigaret. :))


Asi si říkáte, proč by si člověk nemohl dát obyčejnýho Tastyho bez slaniny a ušetřit tím 4 koruny. Odpověď dostanete hned po tom, co se poprvé do Big Tastyho Bacona zakousnete. Slast, paráda, orgazmus, ohňostroje... prostě výbuch chuťové supernovy přímo ve vaší puse. A to za ty 4 koruny navíc stojí. Všechny suroviny se parádně skloubí a neagresivní chuť omáčky tomu dodává směr, jako dirigent orchestru. Tohle je opravdu to nejlepší, co můžete ochutnat. Pokud jste chutnali, víte o čem mluvím (lituju těch pár lidí, kterým nesedne chuť omáčky). Pokud jste neochutnali, okamžitě napravit. Je hodně drahej, ale stojí to za to. A než nám Kalousek sebere stravenky, tak si je musíme pořádně užít. Big Tasty Bacon je ta správná cesta!
  

Dokonce je tak dobrej, že sem si ho nechal vytisknout v obří velikosti na tričko a hrdě mu dělám reklamu všude, kam se potácím. Takže až uvidíte maníka v tomhle triku, klidně se zastavte a dám vám autogram. A pokud budete na mě milí, tak klidně i zadarmo. I my slavní se musíme někdy obětovat. :) 

15 komentářů:

  1. Tady máte to složení... Doma si to ale asi neuděláte.

    "Vegetable Oil (Non-Hydrogenated Soya Bean Oil), Water, Sour Cream, Free Range Egg Yolk, Sugar, Flavourings & Smoke Flavouring, Salt, Spirit Vinegar, Modified Maize Starch, Yeast Extract Powder, Dried Onion, Spices, Dried Garlic, Stabilisers (Xanthan Gum, Guar Gum), Lactic Acid, Potato Maltodextrin, Preservative (Potassium Sorbate), Colour (Paprika Extract)"

    Zdroj:
    http://www.mcdonalds.co.uk/ukhome/product_nutrition.beef.204.big-tasty-with-bacon.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 1 šálek majonézy (236,6ml)
      1 nasekaná okurka
      1 čajová lžička bílého octa (5ml)
      1 čajová lžička cukru
      3 špetky soli
      1 polévková lžíce nasekané cibule (15g)
      1 čajová lžička hořčice
      1/2 stroužku drceného česneku
      1 čajová lžička tekutého kouře
      3 polévkové lžíce rostlinného oleje
      2 čajové lžičky papriky
      1 a půl polévkové lžíce kečupu
      1 čajová lžička citronové šťávy

      Vymazat
  2. BigTastyho miluju, ale pouze bez slaniny. Problém je v tom, že mi prostě opečená slanina nechutná. Po syrové bych se utloukl :-)

    Když jsem si dal Tastyho poprvé, bylo mi z něj dokonce zle. To asi ta agresivní omáčka. Jenže něco na něm bylo. A jak jsem si ho dal podruhé, bylo to jasné, tohle je král burgerů :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem dnes poprvé ochutnala Tastyho když je tak vychvalovaný a nebudu říkat že není dobrý ano je výborný hlavně je teda obrovský poprvé jsem vykuleně koukala na velikost Hamburgeru v Mcdonaldu .. už se mi to stalo ale spíš na opak velikosti Tastyho :-D .. Je výborný ale prostě ani tenhle král nepokoří 2 věci které miluji na McCountrym vepřové maso a omáčka ... zůstává mým favoritem v odpoledních sendvičích :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. McCountry taky patří mezi moje favority. Vepřový placky se McDonaldu povedly. McCountry jsem si vždycky dával po prohýřené noci na spravení. :)

      Vymazat
    2. Jo to já taky, až pak jednou nesedl a barbarsky jsem si jej zhnusil.. Od ty doby jsem nenašel odvahu a kdykoliv citim dijonskou hořčici vzpomenu si na to :D

      Vymazat
  4. U mna poradie :
    1. SWISS KING
    2.Hubovy BURGER
    3. BIG TASTY BACON

    a potom vyprazane krevety, ale tie moc casto nemaju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Houbový bych dal o kus níže a BTB jako jedničku. V TOP 5 by se ještě určitě objevil 1955 a Royal Bacon. Toť můj prozatímní neurčitej McDonald's žebříček. Každopádně s krevetama souhlasím. Kéž by už zase byly. Krevetovej McWrap byla naprostá bomba.

      Vymazat
  5. Zdar borče, prosím tě kde jsi sehnal to triko ? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem si nechal vyrobit. Najdeš si na internetu firmu, co dělá potisk na trika, seženeš opravdu kvalitní (velikej) obrázek a voilá. Ale já už ho mám tak leda na doma, protože mi na něm kočky udělaly asi 10 děr... Musím si udělat nový podobný. Jen si tam dám asi jiný burger.

      Vymazat
  6. To je hrozny zradlo. Dnes jsem na nej dostal chut a asi vim, co si dam k obedu. Navic jsem po nocni a nic se mi nechce. Co na tom, ze kvuli nemu pojedu dohromady 80km. :-D Big Mac je taky fajn, ale od ty doby, kdy jsem sezral prvniho tastyho, neni jina volba. Ta omacka je to nejlepsi, co si na hambac jde dat. Ale je to celkove fakt prasarna, kterou ani lehka cola v menu proste nezachrani. Ale na to ja kaslu. ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. No určitě bych si kazil tastyho lehkou kolou😂

    OdpovědětVymazat
  8. Proč si už nemohu koupit Big tasty bacon? Podle mě nejlepší burger od McDonald's

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už je zpátky, ale menší...

      http://kavoni.blogspot.com/2019/06/single-big-tasty-bacon-mcdonalds.html

      Vymazat